Translate

dilluns, 23 de gener del 2017

03.- Memòria Social Cooppel.-


III.- AGENDA DE NOTÍCIES I MEMÒRIA SOCIAL   “ÀNIMS”.-
Gener 2017. Principals actuacions a favor de la Causa Cooppel per la Pau i pel desplegament de l’Agenda Pública Cooppel 2017-2022.-
A.- MEMÒRIA SOCIAL

1.- Dissabte dia 07 de gener de 2017.- Visita Cooppel de Falset i Gratallops. Entrevista a Joan Coll, regidor de l’ajuntament de Falset i al sr. Rector de Gratallops, Mn. Antoni Rosario. Presentem en els nostres contactes el programa “Cooppel Famílies Noves 21”. http://cooppelfamilianova21.blogspot.com.es/

2.- Dilluns dia 09 de gener de 2017.- Reinici dels espais Cooppel OASIS a Tarragona: institut Martí i Franquès i Ateneu de Tarragona.

3.- Dimarts dia 10 de gener de 2017.- Entrevistes a Barcelona. Visita Cooppel de la ciutat comtal.
Entrevista amb el president del Consell Escolar de Catalunya En Lluís Font, el qual va signar el seu suport moral en el Llibre d’Honor Causa Cooppel per la Pau, 2022.  http://consellescolarcat.gencat.cat/ca/  
Causa Cooppel participem activament en diversos col·lectius a la campanya ARA ÉS DEMÀ, Debat sobre el futur de l’educació de Catalunya.
El posem al dia del programa Cooppel Famílies Noves 21, programa que complementa el programa “Escolta Nova 21”, en donar suport tècnic educatiu sols a les famílies vagin a les escoles que vagin i el suport moral al professorat.
En l’entrevista ens vam sentir molt acollits, el president ens explicà quines funcions prioritàries té el Consell Escolar de Catalunya i ens signà el suport moral per la Causa Cooppel.
A partir del dilema, el primer contacte amb la família i la seva entrevista de cara al compromís amb el recurs Cooppel apliquem principis i tècniques d’observació i interpretació per ajudar al creixement personal i familiar. Més informació:


 
A Barcelona serà Ciutat Vella i el Raval on començarem a oferir el programa Cooppel, els punts de trobada Cooppel seran la Biblioteca Nacional de Catalunya i la seu de l’Institut d’Estudis Catalans.

04.- Presentació del programa “Cooppel Famílies Noves 21” al barri de Torreforta de la ciutat de Tarragona.

Com a resultat tindrem els Espais Cooppel OASIS els dilluns, dimarts i dimecres de 4 a 8 de la tarda a l’Esplai de la parròquia de Torreforta. Aquesta parròquia organitza tallers i accions humanitàries i d’acolliment a totes les persones autòctones com estrangeres del barri des de la perspectiva intercultural i interreligiosa. A partir de la setmana que ve les famílies de l’alumnat dels col·legis, de les escoles i dels instituts del barri podran beneficiar-se de l’apropament, acollida i acompanyament de l’aprenentatge del Cooppel.                          http://cooppelfamilianova21.blogspot.com.es/




Fotografies superiors d’esquerra a dreta. Plaça Mn. Pau Cañelles, a la dreta el centre Cívic de Torreforta, on el 2007 va néixer el projecte ECONOS l’any 2007, escola de pares i mares d’alumnes del barri, que avui per avui és una Comunitat d’Aprenentatges Cooppel que denominem Espais Cooppel OASIS i que des d’ara al gener serà el punt de referència la parròquia de Torreforta com a lloc de trobada dins de l’entorn educatiu de la ciutat de Tarragona ponent.

05.- 13-01-17.- Noves sumes al projecte Cooppel. Una estudiant de batxillerat ha estudiat les tècniques d’estudi i el Cooppel en el seu treball de recerca (TDR) i dues noves practicants, una de la URV i una de la UOC s’incorporaran ara en el mes de gener en el programa Cooppel  Andorra, Barcelona i Camp de Tarragona i El Priorat.

06.- 13-01-17.- Avui presenten el projecte” Cooppel Noves Famílies 21” al premi Federico Mayor Zaragoza, en la categoria “Social i cultural”
Seleccionar aquest projecte suposaria premiar a XXX anys de l’associació Ceradai, als X anys de l’escola de pares i mares ECONOS que després ha evolucionat a una comunitat d’aprenentatges Cooppel OASIS, a quatre anys de recerca educativa que ha donat a com a resultat el Cooppel, és també donar suport moral aquesta tesi Cooppel que la llicència d’estudi a rebut 10 avals d’entitats i 20 entitats que en són cooperants. Així com al centenar de famílies usuàries que per nosaltres són cooperants i la població diana de milers de persones i famílies ni que la iniciativa sigui per a totes les famílies, es concrea en les més vulnerables i amb més grau risc de marginació.

07.- 14-01-17.- L’institut Martí i Franquès presenta una ponència sobre el plurilingüisme. És l’institut. on es va fer l’experiència del Cooppel de quatre anys 2012-16 a més de l’Ateneu de Tarragona, Cambrils i Falset, avui projecte “Cooppel Famílies Noves 21”. Avui presentà a mà del seu director, el qual al seu projecte de direcció mencionà el “Cooppel” amb el cap d’estudis, http://plurilinguismeiamf.blogspot.com.es/2017/01/jornada-ara-es-dema-sobre-el.html?spref=fb


08.- Dissabte dia 14-01-17 participem en la presentació organitzada per l’associació APYDA ( pare i mares d’alumnes amb TDAH) de Tarragona, del la prova del biomarcador neurològic denominat BGaze de la UAB, un estudi que es porta a terme a la Vall d’Hebron el Dr, Josep Antoni Ramos Quiroga, el ponent ha estat el director cien tífic i el catedràtic de la UB el Dr. Hans Supèr. Ens agrada conèixer i comprendre com investiguen en aquest camp tant complexe com és el TDAH, l’autisme i la dislèxia.

09.- Dimarts presidim el tribunal de treballs de recerca de batxillerat a l’institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona. 10 treballs notables on en dos hi es present el projecte Cooppel: una entrevista i un informe a més de l’estada a estada empresa.
10.- Proper dimecres, dia 18 de gener, presentarem el programa Cooppel i entrevistarem el responsable del C.O.F. (Centre Orientació Familiar) de Tarragona i del servei Stella Maris que fa acolliment i acompanyament als mariners estrangers del Port que arriben amb els vaixells que atraquen de forma periòdica a Tarragona.     http://www.stellamaristarragona.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada